#БезОпрaвдания в Младост

#БезОпрaвдания в Младост

Днес, 21 септември, спортната кампания „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ събра стотици привърженици на активния живот в парка в Младост 3. Спортни ентусиасти от различни възрасти се включиха в безплатните спортни демонстрации на професионални треньори по  йога, зумба, кик бокс, футбол.

Кулминацията на събитието бе стартиралият от парка велопоход „Върви с нас“,  който е част от инициативите на Център за градска мобилност и посолство на Кралство Дания, във връзка с тазгодишната „Европейска седмица на  мобилността“. Над 100 човека изминаха на колела разстоянието от парка в Младост 3 до музей „Земята и хората“, сред които бяха и Н. Пр. Сьорен Якобсен – посланик на Кралство Дания, народният представител Мария Илиева и други.

Като част от събитието се проведе и велосъстезание за най-малките, в които се включиха децата на възраст между 4 и 12 години.

 „Инициативата #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е чудесен повод да бъдем активни. Можем да спортуваме навсякъде, затова в Младост сме изградили и площадки за фитнес на открито. Планираме и разширяване на парковете и зелените площи в района, така че да има повече пространства и места за спорт, за движение и места за съвместни забавления за семейството“ – коментира народният представител Мария Илиева, по чиято покана се проведе събитието.

Спортната кампания #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД.  Основната идея на кампанията се превърна в реалност, защото показа, че да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация.