Зумба флашмоб развесели пътниците на автобуа 280

Зумба флашмоб развесели пътниците на автобуа 280

В градския транспорт сме свикнали да ставаме свидетели на множество разправии и караници между пътниците, често побутвания и борба за празната седалка. Днес обаче автобус 280 се превърна в спортна зала на колела, в която под звуците на популярни парчета ентусиасти демонстрираха зумба, а пътниците искрено се забавляваха.

Флашмобът постави началото на тазгодишната спортна кампания „Без оправдания“ на Aces България, която цели да мотивира хората да спортуват и да открият своята физическа активност.

Флашмобът се състоя по обедните часове и първоначално втрещи пътниците, но след това създаде добро настроение в автобуса. Зумба веселбата се пренесе и на спирките в Студентски град, където участничките продължиха да демонстрират движения.

„Целта на този флашмоб е да покажем, че за спорта няма оправдания – независимо от мястото или възрастта човек винаги може да се раздвижи. Да, автобусът не е най-типичното място и точно затова го избрахме – щом можем да тренираме зумба в автобус, защо хората да не практикуват своята гимнастика в офиса например“ – сподели Мая Гиндева – участничка във флашмоба и инструктор по зумба.

В същия ден кампанията стартира и в студиото на „100 % будни“ по БНТ, които са официален медиен партньор на кампанията. По повод старта на кампанията водещият на предаването Стефан Щерев се качи на ски тренажор, където демонстрира своите умения по алпийския спорт, а Мария Андонова беше предизвикана да свали своите високи токчета в ефир и да скача на въже.

До края на сезона двамата водещи ще се включват в спортните предизвикателства на кампанията и ще демонстрират различни възможности за раздвижване.

През 2018-та година кампания „Без Опрадвания“ организира редица безплатни спортни събития в столицата, с цел популяризиране на спорта и активния начин на живот.  „Тази година сме подготвили още по-мащабни събития, които ще се превърнат в един семеен празник за малки и големи“ – споделиха организаторите.

Лицата на кампанията и през 2019г. ще са Ренета Камберова и Павел Колев и Ицака, които ще се включват #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ във всички планирани събития. Кампанията се осъществява с подкрепата на Център за градска мобилност.