Златното момиче Ренета Камберова и влогърите Павел Колев и Ицака спортуваха #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Златното момиче Ренета Камберова и влогърите Павел Колев и Ицака спортуваха #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Днес, 16 септември, спортната кампания „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ мотивира и вдъхнови малки и големи да живеят активно и здравословно. В Южния парк на София спортни ентусиасти от различни възрасти се включиха в безплатните демонстрации на професионални треньори. Участниците имаха богат избор от активности, сред които дансело за събуждане на доброто настроение, йога за баланс и стречинг за финал. Разбира се, не бяха забравени и най-малките, за които имаше много състезателни игри и майсторски футболни двубои. В спортните предизвикателства се включиха и любимите български влогъри – Павел Колев и Ицака. Златното момиче – Ренета Камберова успя да мотивира всички с много хъс, ослепителна усмивка и спортни предизвикателства. Всички активности, в които хората се включиха, бяха реализирани от професионални спортни клубове. А малките фенове на футбола имаха възможността да играят с онлайн любимците си Павел Колев и Ицака.

Организаторите използваха навечерието на учебната година, за да насочат вниманието на присъстващите към важността на движението и правилното хранене за здравето на подрастващите. Водещите напомниха на големите, че могат да заменят оправданията със спорт и с примера си да мотивират децата си да са физически активни.

Павел, Ицака и Ренета използваха възможността да споделят, че предстои Европейската седмица на мобилността. Основата й цел да провокира хората да откриват алтернативни методи за придвижване, които да не включват автомобил. С посланието „Комбинирай, движи се!“ водещите насърчиха присъстващите и отправиха предизвикателство към тях да се движат повече през следващите дни.

„Инициативата #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е повод да припомним, че е важно да бъдем мобилни. Нека всички оставим оправданията на заден план и през останалите дни да бъдем активни, да ходим поне една спирка пеша и да оставим колите си. Така ще подобрим не само здравето си, а и въздуха, който дишаме. Убедени сме, че заедно можем да го постигнем!“, коментираха от Център за градска мобилност.

Спортната кампания „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ БЪЛГАРИЯ“. Тя се осъществява с подкрепата на „ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ ЕАД.  Основната идея на кампанията се превърна в реалност още в неделя, защото показа, че да спортуваш зависи само от желанието и добрата мотивация.

До края на годината, в която София е Европейска столица на спорта, се предвиждат още събития в столични училища и офиси.