Кампания „Спорт за всички - #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ стартира на 20 юни

Кампания „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ стартира на 20 юни

На 20 юни в столичното 1СУ „Пенчо Славейков“ беше даден старт на кампанията „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“. Дворът на училището събра стотици деца от 8 до 11 клас, които се включиха в различни спортни състезания, заедно с техните любимци – известните влогъри Павел Колев и Ицака. В спортните предизвикателства участва и Златното момиче на българската художествена гимнастика – Ренета Камберова. Тя показа на учениците как могат да загряват като за световно първенство. На финала стана ясно за всички участници, че е възможно да се спортува без оправдания, по всяко време и навсякъде.

Едно от най-оспорваните и емоционални състезания беше футболния мач. Павел Колев и Ицака, които са и известни футболни фенове, влязоха в пряк футболен двубой. Те показаха майсторски умения и в игрите по баскетбол и тенис на маса.

Спортната кампания „Спорт за всички – #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД.

Популярните влогъри обясниха на учениците защо е важно да не пътуват гратис, а да използват абонаментни карти и че това е начинът транспортът ни да става все по-удобен и по-модерен. А освен това им напомниха, че пътувайки с абонаментни превозни документи ще си спестят доста неловки ситуации, които могат да им се случат като нередовни пътници.

Основната идея на кампанията „БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ е да покаже, че да си физически активен и да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация. Можем да бъдем активни навсякъде – на открито в парка, в офиса и в училище, в зависимост от времето, с което разполагаме.

Следващото спортуване без оправдания ще бъде на 1-ви юли в Южния парк с безплатни тренировки и демонстрации на зумба, йога, танци, футбол и много игри за най-малките. В рамките на кампанията, до края на годината, в която София е Европейска столица на спорта, се предвиждат редица събития в столични училища, паркове и офиси на големи компании.