Валидираха пощенска марка "София – Европейска столица на спорта"

Валидираха пощенска марка „София – Европейска столица на спорта“

„От началото на годината над 30 хиляди души са взели участие в различни спортни инициативи, които са се провели в София“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на валидиране на пощенска марка „София – Европейска столица на спорта“. София бе домакин на семеен празник на Витоша, Европейска купа по фигурно пързаляне, Балканиада по лека атлетика и други. През март София ще посрещне престижното Световно първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки. Впечатляващо е, че на Зимната олимпиада в Пьонг Чанг няколко от медалистите от световното юношеско първенство в София през 2014 година се борят за отличията. През март София ще бъде домакин и на международен турнир по таекуондо, тенис на маса – градско първенство, на международен баскетболен турнир за девойки „Ваня Войнова“, велошествие „Карам велосипед“ и др.

София ще бъде домакин и на Световното първенство по художествена гимнастика, Световното първенство по волейбол за мъже, Световна купа и финали на Гран при по таекуондо. Събития, които ще съберат на едно място професионалните спортисти и любителите.

Пощенска марка, посветена на инициативата „София – Европейска столица на спорта“, бе валидирана в Музея за история на София. На изданието е изобразена Статуята на София, а до един от най-ярките символи на града е стилизирана група на бягащи атлети. Цветовете са в преобладаващо синьо, в различни нюанси, подобно на използваните в бранда на кампанията.