Започва тенис турнирът Чемпиън Боулс 2015

Започва тенис турнирът Чемпиън Боулс 2015

През тази година стартира нова тенис инициатива за млади състезатели – турнирът „Чемпионс боул“. В него досега са заявили участие над 20 страни от цял свят. Всяка държава организира свое състезание за деца, юноши и девойки.

У нас на 03 май в Сливен започва турнирът до 9, 10, 11, 12 г. Водещият СК „ДЕМА“ в ж.к. „Младост“ в София пък прие турнирът във възрастите 13, 14, 15 и 16 г. В него взеха участие 84 тенисисти от 31 клуба от цялата страна. Победителите във всички възрасти и страни-участници ще се срещнат през октомври в турския курорт Анталия. Софийският турнир е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018″.

Мачовете се играха във формат два от три сета. Всички състезатели показаха несамо добро спортно майсторство, но и завидна за възрастта си психическа издръжливост и воля за победа. Личеше си желанието и готовността да опитат силите си в големия тенис. Ето и победителите по възрастови групи.