Андрей Ковачев, ЕНП: София победи

Андрей Ковачев, ЕНП: София победи

София мотивирано и с готовност прие предизвикателството да се кандидатира за „Европейска столица на спорта за 2018 г.” и доведе до успешен край тази кандидатура. Това каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев по време на откриване на нов офис във връзка с кандидатурата на София за европейска столица на спорта.

„Цялата спортна общност като че ли в София беше станала на крак и подкрепи столицата. Благодаря на г-жа Фандъкова, на общинския съвет, на българските спортисти за тази прекрасна вечер на церемонията в Брюксел, където в Европейския парламент беше връчено знамето и титлата на София за Eвропейска столица на спорта 2018 година”, заяви той. „Това са незабравими мигове, но тази работа е свършена, сега започва работата по подготовката за 2018 година и аз съм убеден, че с този прекрасен екип София ще се представи достойно, не само заради 2018 година, а за едно устойчиво развитие на спорта в столицата на България”, категоричен е Ковачев.

Според него, спортът е свързан с профилактиката, с по-добро здраве на гражданите и интегрира всички – било то млади, в зряла възраст, с проблеми или пък от определени общности, които са маргинализирани, да могат да участват на равни начала в нашето общество и да спортуват заедно с всички в масовия спорт в столицата. Андрей Ковачев пожела успех на екипа и заяви подкрепата си.

„В Европейския парламент има група от всички политически формации, която е новосформирана, която се занимава със спорта и той да бъде по-видим, и да е на европейско ниво. Самата инициатива на асоциацията, която аз подкрепям е подкрепена и от ЕК”, каза още той.